30 d’oct. 2007

Remuntant la Ribera Salada desde el Pont del Clop

Ei gent! Uf… porto un retard amb això de les actualitzacions!!!! De moment la noticia bomba de la temporada la deixarem per més endavant, ok?

Avui toca explicar una excursió que vam fer l’Estel·la i jo per la diada i animar-vos a tots a que la proveu!!!!
El lloc en qüestió es el “Pont del Clop”. L’Estel·la ho va descobrir l’any passat amb el Jaume i després d’una primera visita vam decidir aventurar-nos riu amunt a veure que trobàvem.

Les dades bàsiques serien:

Situació:
Sortint de Solsona direcció Oliana, a uns 4 km hi ha una desviació a la dreta (LV-4011) que es una carretera de muntanya. Seguint la carretera a uns 10-15 km ho veureu indicat.

Equip necessari:
En funció de la estona que vulgueu estar. Nosaltres per una patejada (amb parades) d’unes 7 hores portàvem neoprens curts (l’aigua esta freda tot i ser estiu), calçat adequat (que t’agafi bé el peu però que es pugui mullar) i un bidó hermètic per dur el menjar i la càmera de fotos. Tot i que nosaltres no en dúiem es recomanable portar alguna corda curta d’uns dos metres amb mosquetons ja que hi ha salts d’aigua difícils de superar que tenen algun equipament per afrontar-los amb més garanties.

Ruta:
El lloc en si és una platja fluvial on hi va la gent a banyar-se i passar el dia. Des de aquí l’únic que s’ha de fer es seguir aigües amunt. El riu va variant d’amplada i profunditat durant el trajecte. El primer que us trobareu es “el pas de les aranyes”:

Si us fan por millor no mirar adalt!!!!

I després de remuntar un parell de salts d’aigua aquesta zona (a veure que us sembla):

Que gran, eh!!!!

Fins aquí la veritat es que amb una mica més d’una hora vas i tornes i no necessites tot l’equip que he dit abans.

Tot seguit hi ha com uns 30 minuts de caminar cap amunt amb l’aigua als turmells, un xic avorrit però que valdrà la pena. Arriba un moment que el riu es bifurca: o seguir amb aigua als turmells o cap a l’esquerra. Ja veureu que no s’ha de ser molt intel·ligent per saber quin camí promet més...

Pues eso, cap a l’esquerra!! A la poca estona de tirar per aquí el camí sembla tallat amb una cascada massa alta i de difícil accés, no desespereu! si us fixeu es pot bordejar per la dreta i seguir endavant, ok?

Tot el trajecte per aquesta zona està bastant bé, de fet a nosaltres ens va costar bastant donar mitja volta i tornar cap avall, però la tarda se’ns queia a sobre i no teníem més remei!!

Més o menys vam arribar fins aquí.

L’estiu vinent tenim ganes de tornar-ho a fer i provar de seguir més cap amunt a veure que hi ha. Investigant la zona creiem que hi ha un lloc on pots deixar el cotxe i després de caminar uns 30 minuts arribar directament a la bifurcació del riu, no se... ja es veurà!

Si a algú li motiva i vol apuntar-se ho pot comentar aquí i serà degudament avisat!!